L’exalcaldessa Lina Insa és rellevada amb el vot favorable de 7 dels 10 regidors del PP

Es tracta d’unes ordenances que, tal com explicava el Regidor d’Hisenda, Josep Francés de COMPROMIS, no contemplen cap increment, malgrat l’augment de l’IPC i de l’IVA

El Plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava ahir, amb el suport del PSOE, COMPROMÍS i EU, una modificació de les ordenances fiscals per a 2013 que inclou importants avantatges per a emprenedors i famílies, a més de nous gravàmens per a bancs i asseguradores.

Ordenances que, tal com explicava el Regidor d’Hisenda, Josep Francés, no contemplen cap increment, malgrat l’augment de l’IPC i de l’IVA. Les Taxes i els preus públics que han de pagar els ontinyentins i ontinyentines queden així congelats, en unes ordenances que contemplen mesures per tal de facilitar la reactivació de l’economia local i protegir les famílies.

Les ordenances, a les quals s’oposà el Partit Popular, també inclouen la bonificació en el 50% de l’Impost d’Activitats Econòmiques a les noves empreses que s’implanten a la ciutat, la reducció de fins al 50% d’aquest mateix impost per a les empreses que incrementen la plantilla amb treballadors indefinits, o la reducció de fins a un 75% de l’Impost de Circulació als conductors que aposten pels vehicles sostenibles. A més a més, i per tal de rendibilitzar la inversió pública realitzada als camins de la Moneda i de Bonavista, s’obri la possibilitat de que aquells veïns que ho desitgen puguen connectar les seues vivendes del disseminat a la xarxa de clavegueram amb el pagament d’una nova taxa.

A banda dels punts referits a les ordenances, també es van tractar altres qüestions econòmiques, tals com l’aprovació inicial de dues modificacions de crèdit que van comptar amb els vots favorables tots els grups excepte l’abstenció d’EUPV; i també qüestions com la moció sobre reciprocitat televisiva per la qual tots els grups recolzaven la possibilitat que TV3 es puga veure en territori valencià, en contra de la qual es va mostrar el PP amb el seu vot desfavorable.

 

 

La resta de punts inclosos a l’ordre del dia es van aprovar per unanimitat de tots els grups, destacant sobretot la moció aprovada en defensa de la residència d’àmbit comarcal per a persones amb discapacitat psíquica a Ontinyent, la construcció de la qual es troba finalitzada des de 2010 però que continua tancada a falta que el Govern Valencià la pose en marxa. Per altra banda, al plenari d’ahir es va donar compte de l’escrit presentat des del grup municipal del Partit Popular, pel qual es destituïa Lina Insa com a portaveu, càrrec que passa a mans de Filiberto Tortosa amb el recolzament de 7 dels 10 membres d’aquest grup.