COMPROMIS per Ontinyent considera lamentable la situació del Consell i afegeix que una demostració més de la situació insostenible del PP al País Valencià.

Diverses conselleries, entre elles les de Conselleria Justícia i Benestar Social i d’Agricultura, han vist com es tallava el subministrament elèctric en les seues seus centrals. En la de Sanitat, tot ha quedat en grau de temptativa.

Segons “El País”: “Si no ens deixen entrar com l’anem a tallar”. Els operaris d’Iberdrola s’han anat finalment passades la 13.20 sense poder interrompre el subministrament d’energia elèctrica en la seu de la Conselleria de Sanitat. La notícia ha saltat a les onze del matí, quan en les oficines centrals de la Conselleria s’ha donat l’ordre de tancar les aplicacions dels ordinadors, entre elles les del sistema de Sanitat valencià, perquè s’anaven a tancar els servidors. El problema, operaris d’Iberdrola anaven a tallar el subministrament. De fet, fins i tot s’han posat cartells en els ascensors perquè ningú els usara i es poguera quedar atrapat.

Des d’Iberdrola han confirmat la notícia. La companyia elèctrica és la propietària de la línia encara que l’ordre del tall del subministrament l’havia donat Gas Natural Fenosa, empresa comercializadora que subministra a la conselleria. És a dir, Iberdrola complia una ordre “per imperatiu legal”.

Mentre fonts oficials de Sanitat negaven que hi haguera cap problema els treballadors que baixaven al carrer a fumar confirmaven la notícia. “Ens han donat l’ordre que tancàrem les aplicacions i apagàrem els ordinadors”, ha assegurat un empleat. Però des de la conselleria seguien assegurant que no passava gens i que els ordinadors funcionaven correctament. I açò que en la mateixa recepció, en la qual es registren les visites els ordinadors estaven apagats “per ordre d’a dalt”.