El sistema de Telepresència s’implantarà aquest dijous en l’estrena del Palau de la Vila com a saló de plens

Les instal.lacions podran ser llogades pels particulars com a sala de video-conferència 

El Govern d’Ontinyent continua amb la seua aposta per les noves tecnologies com a eina de promoció econòmica i com a canal de comunicació amb els ciutadans. Amb aquest objectiu, l’ajuntament ha equipat el nou saló de plens del Palau de la Vila amb el nou sistema TelePresència, una tecnologia que permet emetre els plens a través d’internet en temps real i de manera gratuïta. 

Altre dels avantatges d’aquesta novedosa tecnologia, presentada hui pel Govenr d’Ontinyent i pel coordinador del CES, Joan Gilabert, així com responsables de l’empresa subministradora, és que permet regular la participació virtual dels ciutadans al plenari, en concret, al torn de precs i preguntes, sense necessitat d’estar presents al saló de sessions. 

En aquest sentit, s’ha volgut remarcar que amb la implantació d’aquest nou sistema s’acompleix completar l’objectiu que es perseguia quan es va decidir traslladar el saló de plens al Palau de la Vila, com és l’accessibilitat de la gent a la gestió municipal.

Era imprescindible que el saló fora accessible per a persones amb discapacitat funcional i, amb aquesta tecnologia, el fem també accessible als ciutadans a través de la xarxa”. 

S’ha insistit, a més, quecom la promoció econòmica és un pilar fonamental, no sols hem creat un ple interactiu sinò que hem fet possible que els empresaris i els emprenedors tinguen al seu abast d’una sala de Telepresència per millorar els seus negocis, una iniciativa que no d’eixa de ser una forma d’emprendre junts que és, al cap i a la fi, el camí que volem fer al costat del Consell Econòmic i Social”.

Amb la transmissió en directe dels plenaris per internet, ja en són cinc les iniciatives encetades pel Govern d’Ontinyent vinculades a les noves tecnologies: Oficina Virtural, Tenda virtual, el Govern Obert present a les xarxes socials (facebook i twitter), xarxa wifi Ontinyent Obert a sis àrees del poble i l’accés en directe als plens municipals. 

Aquesta aposta per la tecnologia,no és una actuació aïllada, més bé es una estratègia decidida que l’ajuntament vol liderar, junt al sector empresarial d’Ontinyent”, ha ha exposat l’alcalde, qui ha volgut destacar el pes que les empreses de base tecnològica comencen a tindre en l’economia d’Ontinyent.  

Per la seu banda, segons ha anunciat Joan Gilabert, aquest nou servei, vol posar-se a disposició de qualsevol empresa de la comarca que necessite el servei de videoconferència de qualitat per al seu negoci”. D’aquesta manera l’Ajuntament no sols es pioner en l’emisssió via web del plenari i en l’articulació de noves formes de participació, a més a més dota a la comarca d’una sala pública de videoconferència”, ha insistit Gilabert, qui ha destacat que aquest servei, ubicat en un marc incomparable com es el PALAU DE LA VILA, estarà a disposició del món empresarial a un cost raonable”. Aquest tipus de sala de video-conferència pública, tant sols estan disponibles a l’actualitat a Valencia i Alacant. 

L’Ajuntament ha volgut continuar confiant en les noves tecnologies i ha optat per implantar aquest nou model de comunicació que facilitarà l’intercanvi d’informació entre la ciutadania i el govern municipal oferint proximitat i interacció immediata. 

El sistema s’ha instal·lat per part de l’empresa Cisco, que lidera el mercat de la TelePresència i la VideoConferència a nivell global, i és Pla Sistemes, “partner” de CISCO a nivell de la Comunitat Valenciana, la que s’encarregarà de la prova pilot prevista per al plenari d’aquest dijous. 

Els representants de l’empresa Cisco, José Pla i el director de negocis en la Comunitat Valenciana, Juan Montaner, han destacat l’aposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per les noves tecnologies i, en concret, pel sistema de TelePresència i convida a les empreses i emprenedors, tant d’Ontinyent com de la Comarca, a declarar-se cap a aquesta tecnologia punta en aquestos moments.