El programa “Emprenem amb el tu” es presenta com un instrument de finançament dirigit a xicotetes i mitges empreses.

Josep Francés: “el Govern farà tot el que estiga en la seua mà per a eixir de la crisi i no es quedarà de braços creuats”.

Estalviar per a estimular l’economia. El que en un primer moment pot resultar una contradicció és una de les claus de la política econòmica seguida pel Govern d’Ontinyent mitjançant el Pla d’Ajust engegat fa un any. Aquest pla, que farà possible tancar 2012 amb superàvit -el primer des de 2007-, és el que permetrà al Govern d’Ontinyent destinar mig milió d’euros a reactivar l’economia i crear ocupació directa i indirecte.

Les actuacions del Pla d’cupació i Reactivació econòmica, presentat avui per l’alcalde d’Ontinyent, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Josep Francés, parteix amb un pressupost de mig milió d’euros i un període d’execució de 18 mesos. “Sempre hem sostingut que l’austeritat havia de servir per a impulsar l’economia i no per a desactivar-la, com està fent el Govern de Rajoy, que està més preocupat per rescatar als bancs que a les persones”, ha criticat avui l’alcalde d’Ontinyent. S’ha recordat que “un ajuntament no té les millors armes per a lluitar contra la crisi”, però ha advertit que des del Govern d’Ontinyent “farem tot el que estiga en la nostra mà per a eixir d’aquesta”, i anunciat que “per nosaltres no va a quedar”.

Els plans presentats avui es divideixen en dos programes: “Emprenem amb el teu i el programa Ocupació, que són els dos pilars sobre els quals s’assenten les mesures del Govern d’Ontinyent per a tractar de pal·liar la situació econòmica dels seus ciutadans.

Segons ha explicat Josep Francés, el primer pla està format per cinc línies complementàries: un itinerari formatiu, ajudes per al finançament i la ubicació del comerç, línia de microcrèdits i un pla de capital de risc per a fomentar el emprendedurisme. Per a aquests programes, el Govern destinarà 200.000 euros, quantitat que suposa un 40% del pressupost global.

Referent a açò, Francès ha explicat que amb aquest programa “el Govern d’Ontinyent persegueix estar al costat d’aquell que tinga ganes de crear activitat i d’emprendre un negoci per a crear llocs de treball”. Amb aquest objectiu es posarà un pla de capital de risc amb el qual donar suport financer als emprenedors amb idees que aporten valor afegit: “En un moment en el qual l’aixeta dels bancs aquesta tancat, té sentit que l’ajuntament s’associe amb aquells que tenen iniciatives noves. Hi ha gent que té bones idees però manca del finançament adequat i per açò posarem un capital perquè aqueixes idees arriben a quallar i generen activitat i ocupació”.

D’altra banda, el Pla d’Ocupació, amb una dotació de fins a 300.000 euros, destinarà el seu pressupost a la contractació de personal que es dedicarà al manteniment de vies públiques i edificis municipals, així com per a seguir amb els programes d’estalvi i eficiència energètica, brigades forestals i un programa de suport a la Promoció Econòmica.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat “que es tracta d’invertir en les persones en uns moments en què els governants d’a dalt només miren als bancs”, i ha afegit, en aquest sentit, que “existeixen dos tipus de polítiques i de polítics, els que prefereixen cercar culpables i creuar-se de braços i diuen que la solució és estalviar i pagar als bancs, i els que pensem que a més de complir amb les nostres obligacions, al mateix temps, quan un estalvia i té capacitat d’incentivar l’economia, ha d’aprofitar aqueixa oportunitat per a crear activitat econòmica i ocupació, que és del que s’intenta amb aquests programes”, ha acabat.