És una de les iniciatives impulsades pel Govern d’Ontinyent a través del CES per promoure l’economia local

La Plaça de la Concepció d’Ontinyent es transformarà aquest cap de setmana en un gran espai comercial a l’aire lliure, on prop de 30 comerços exposaran els seus productes de temporada amb descomptes especials. Açò serà possible gràcies a la posada en marxa de la I Fira de Tendes al Carrer d’Ontinyent, una de les iniciatives impulsades pel Govern d’Ontinyent a través del Consell Econòmic i Social (CES) per tal de promoure l’economia local.

Responsables de l’àrea de Promoció Econòmica, destacaven que “amb aquesta iniciativa volem posar el comerç al carrer, evitar l’eixida dels veïns del municipi cap a altres ciutats i augmentar les vendes dels comerços locals”. D’aquesta manera, divendres de 18:00 a 22:30 hores, i dissabte i diumenge de 10:00 a 14:00 i de 16:30 a 22:30, tots aquells que visiten esta Fira tindran al seu abast una extensa oferta comercial amb productes de moda i complements, calçat, alimentació, regals, esports, joieria, salut o joguets, amb el nexe comú d’oferir tots ells avantatges especials per als compradors, que podran adquirir productes de temporada amb preus especials.

Des del Consell Econòmic i Social, el seu coordinador, Joan Gilabert, explicava que “el client podrà trobar una gran quantitat de comerços concentrats en un mateix lloc, cosa que facilitarà la visita en un còmode passeig”. Cal destacar que aquest cap de setmana coincideix amb l’inici de les rebaixes d’estiu ia més, diumenge dia 1 de juliol és festiu hàbil per a la pràctica comercial, i suposarà un incentiu addicional per buscar productes de temporada amb descomptes i promocions especials.

Aquesta iniciativa s’afegeix a altres impulsades pel CES a altres zones on es vol fomentar l’obertura de nous establiments. És el cas dels “dissabtes divertits”, activitats d’animació i promoció comercial que el passat dia 16 de juny es van posar en marxa a la plaça de Sant Domingo, i que es reprendran als mesos de setembre a desembre; o també altres fires sectorials que tindran lloc al llarg de l’any, com ara la d’artesania/gastronomia que tindrà lloc el mes de desembre a La Vila.

Jorge Rodríguez, recordava que el Govern d’Ontinyent, “ha apostat per un nou model de promoció econòmica, amb un objectiu clar: fomentar l’activitat econòmica per tal de crear ocupació”, destacava l’alcalde. D’aquesta manera als últims mesos s’han pres també altres mesures com la bonificació de llicències d’obertura d’establiments, o la declaració responsable, entre d’altres.