El programa “Cultura de Barri” aprofitarà els atractius dels distints espais urbans per fer cultura.
Els coneguts violinistes Ara Malikian i Vasco Vasilev participaran de la programació prevista.

Convertir Ontinyent en un gran Espai Escènic urbà on es pose en valor l’essència de cada barri. Amb aquest objectiu la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa el programa “Cultura de Barri”, dins del qual s’ha preparat per a les pròximes setmanes un gran ventall d’activitats culturals per part de les associacions i entitats integrades en el Consell Municipal de Cultura.

“Volem promocionar a través de la cultura tots els barris de la nostra població, donant a conèixer espais i llocs amb uns atractius que moltes vegades passen desapercebuts”,

En aquest sentit, a l’espai escènic del barri del Poble Nou, tindrà lloc l’activitat “Un estiu de cinema a la Glorieta”, de cinema a la fresca tots els dijous a la nit; una “Macroaudició” organitzada per la SUAMO a la Plaça de Sant Domingo; un Festival de Jazz i Blues; tallers de música moderna a la Plaça de la Concepció; i l’actuació dels coneguts violinistes internacionals Ara Malikian i Vasco Vasilev.

El Barri de la Vila també serà un espai escènic, que amb motiu de les seues festes, acollirà diverses activitats entre les quals s’inclouen audicions, concerts, la representació d’un Musical de Broadway, “en un espai escènic impressionant com és el Palau de la Vila”, es destacava. Dins de les festes del barri també hi haurà teatre, xocolatada, matinal infantil i danses populars; a la Plaça Major es podrà gaudir d’un concert d’homenatge al Mestre Ferrero; la proposta itinerant “Racons de Poesia” o l’espectacle “Al peu del campanar” de la companyia Pampamdansa, “que comptarà un espai escènic molt innovador”, s’avançava i a més, aquestes activitats es poden afegir les visites guiades al campanar de La Vila o les rutes turístiques que es realitzen cada diumenge.

Altre gran Espai Escènic serà el Barri de Sant Josep, on hi ha previst diferents concerts musicals i audicions o demostracions de grups de ball i danses; al barri del Llombo tindrà lloc el cicle “Tastat” i un concert de banda; i a l’Espai Escènic del barri de Sant Rafel, la Regidoria ha organtitzat un cap de setmana cultural per als dies 20 i 21 de juliol amb un concert que se celebrarà en el Mirador de Sant Rafel, “un espai escènic espectacular que ens permetrà escoltar la millor musica amb un paisatge emblemàtic”, destacava el Regidor de Cultura. També a Sant Rafel, dissabtes hi haurà activitats per a públic infantil, que van des de titelles a espectacles de màgia.

Es recordava que a esta intensa programació cultural s’ha d’afegir les activitats culturals que es presentaran en unes setmanes coincidint amb les festes de moros i cristians (orquestres, concerts, mercat medieval, actuacions teatrals per xiquets…), tot amb un nexe comú, “convertir els barris en Espais Escènics vius, que conviden a la reunió, a la participació i a la dinamització de la nostra Ciutat”, assenyalava.

El ponent de Cultura tenia especials paraules per a les associacions i entitats del Consell Municipal de Cultura “que han estat obertes a adaptar les seues activitats al programa Cultura de Barri, i han tingut una clau per tal de superar les mancances econòmiques que estem patint”, destacava. Calabuig Oviedo avançava que de cara a les properes edicions de Cultura de barri s’espera comptar amb molta més programació, “sempre baix el plantejament que fa el nostre alcalde Jorge Rodríguez i que no ens cansem de repetir des del Govern d’Ontinyent: tot allò que ens queda per fer hem de fer-ho entre tots i totes, perquè junts som més”, concloïa el regidor.