L’Ajuntament d’Ontinyent agraeix als responsables del centre el seu treball per la formació del professorat.

Pepe Pla lamenta que el govern autonòmic del PP “torne a pagar amb l’educació els plats trencats de la seua nefasta gestió”.

El Regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla ha lamentat l’imminent tancament del CEFIRE d’Ontinyent, un centre públic de formació del professorat on els professionals de la docència ampliaven els seus coneixements per adaptar-se als canvis i millorar la seua tasca. El CEFIRE (Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius) tanca d’aquesta manera les seues portes a instàncies de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, de la qual depèn, després de més de 20 anys des que es posara en marxa el 17 de juliol de 1991.

Per a Pepe Pla, amb la mesura “es dificultarà la formació del professorat i per tant també la formació que els docents donen a l’alumnat”, devaluant un servei que facilitava la renovació pedagògica i incentivava el desig de millora a les aules, “devaluant la formació del professorat i reduint-la a una cursos on-line, que és l’única alternativa que la Conselleria dona als professionals”, lamentava Pla.

El regidor agraïa en nom del consistori ontinyentí “la gran tasca” duta a terme pels responsables d’aquest centre que han treballat “colze a colze” amb l’Ajuntament “amb una il·lusió i un compromís que han estat palpables en tot moment en estes dècades”, destacava, qualificant la mesura presa per la Conselleria de “nou despropòsit” en matèria educativa.

El regidor d’Educació lamentava que el govern autonòmic “torne a pagar amb l’educació els plats trencats de la seua nefasta gestió”, un “nou atac” que s’afegeix a altres fets “impresentables” que no deixen d’eixir a la llum, com ara que no s’haja publicat la resolució de beques de llibres tot i haver acabat ja el curs escolar.

Pepe Pla manifestava que tot i que l’educació és la base del futur de la societat, el PP a les institucions segueixen apostant per altra línia, “més pendent de satisfer els multimilionaris deutes adquirits amb empresaris com Bernie Ecclestone, omplint-se la boca amb xifres que no es creu ningú i que ens han portat on estem ara, retallant serveis bàsics per tots els costats”, lamentava el regidor.