La coalició demana que l’Ajuntament mostre el seu recolzament al matrimoni igualitari davant els atacs del PP.

Davant la celebració aquest dijous 17 de Maig del dia internacional de la lluita contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, la coalició COMPROMÍS PER ONTINYENT ha mostrat la seua solidaritat amb totes les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) perseguides arreu del món. Des de COMPROMÍS, el seu portaveu, Josep Francés, ha presentat una moció al plenari municipal a la qual demana al consistori ontinyentí que es manifesta en el mateix sentit, inste a implementar mesures per a garantir drets d’estes persones, i també que inste al Partit Popular a retirar el recurs contra el matrimoni igualitari que té interposat al Tribunal Constitucional, “que és contrari a la igualtat de drets garantida a la Constitució. A més, el dret al matrimoni igualitari, aprovat el 2005, és una de les millors eines de lluita contra la LGTBfòbia”, recorda Francés.

Des de COMPROMÍS s’explica que en Àfrica, a l’Amèrica Central i a Sud-Amèrica els assassinats de persones transsexuals, transvestits, homosexuals i bisexuals són una constant, com ho és també la violència, l’assetjament, la discriminació legal i la marginació social que pateixen, i tampoc Europa se salva de la discriminació a les persones LGTB. Per tot això, exposa Josep Francés, “cal cridar ben alt. La LGTBfòbia, l’odi i menyspreu cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals mata, i ho fa de moltes maneres. No només empunyant armes, també ocasionant i facilitant entre nosaltres diversos problemes de salut”. Açò es deu, exposen des de COMPROMÍS, a que la prevenció del VIH és impossible en un entorn LGTBfòbic que no permet parlar de salut sexual, que no discrimina i margina les persones que viuen amb el VIH. “La LGTBfòbia és perjudicial per a la nostra salut perquè també en molts casos ha portat i encara porta a joves i no tan joves a cometre suïcidi perquè no troben altra eixida al patiment que els causa”, afegeix Josep Francés.

COMPROMÍS reclama al Govern Central, a la Generalitati als ajuntaments valencians que treballen més activament perquè la vida i els drets de les persones LGTB es respecten, promovent el reconeixement legal dels seus drets civils i que es faça realitat el seu dret a la salut. “La igualtat és tasca de tota la ciutadania, i les administracions públiques també han de treballar per a la seua promoció i comprometre’s a no donar ni un pas enrere. La lluita contra la LGTBfòbia és la lluita de totes i tots, i des de COMPROMÍS també fem nostra esta lluita”, assenyala Josep Francés.

LGTB