Qualsevol veí pot consultar el document i plantejar propostes i suggeriments abans de la seua aprovació:

http://www.ontinyent.es/es/sites/ontinyent.portalesmunicipales.es/files/Projecte%20PPT%202012.pdf

www.ontinyent.es/es/sites/ontinyent.portalesmunicipales.es/files/presentaci%C3%B3-ppss2012.ppt

 

L’Ajuntament d’Ontinyent pretén fomentar la participació ciutadana amb aquesta iniciativa

El regidor d’Hisenda, Josep Francés, recordava que “es tracta d’una proposta realista, amb la qual ens comprometem a fer la reducció de despesa que s’ha de fer per afrontar la realitat com pertoca”.

El Govern d’Ontinyent ha publicat a la seua pàgina web, http://www.ontinyent.es/ la proposta completa de pressupostos municipals per a 2012 que es va presentar el passat divendres l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, acompanyat dels portaveus dels distints grups municipals. D’aquesta manera, per primera volta qualsevol veí podrà consultar aquest document abans de la seua aprovació i plantejar propostes i suggeriments al mateix a través del correu electrònic economia.ontinyent@cv.gva.es.

 “Mai un ciutadà qualsevol havia tingut tan fàcil accedir al projecte de pressupostos abans de la seua aprovació, amb tot detall, i fins i tot amb la possibilitat de presentar les seues propostes amb la mateixa facilitat”, . Amb aquesta iniciativa, sense precedents al consistori ontinyentí, “tothom podrà veure en què van a gastar-se els diners abans que estes despeses s’autoritzen pel plenari, i podrà opinar. És un pas endavant importantíssim de cara a implicar a la ciutadania a la gestió, i també una prova més de l’aposta per la màxima transparència del nostre Govern Municipal”, .

Uns pressupostos responsables, prudents i compromesos amb l’estabilitat financera de l’ajuntament, als quals “anem a fer allò que ens han ensenyat a casa: no gastar més del que podem pagar”, apunten des del govern d’Ontinyent.

El regidor de Participació Ciutadana, Manuel Ruiz, exposava per la seua banda que “s’ha volgut aprofitar les noves tecnologies no sols perquè es puga veure quina es la proposta i en que consisteix, sinò també per a que estos pressupostos siguen a més d’accesibles i entendibles, també assumibles per la ciutadania”, manifestava.

 La proposta de   pressupostos, presentada inicialment al desembre del 2011 i actualitzada amb les modificacions introduïdes per les mesures del Govern Central, s’enviava la setmana passada als agents socioeconòmics amb un calendari de participació que dona al voltant de 15 dies de termini poder presentar propostes i suggeriments, bé mitjançant els Consells de Participació i Consell Econòmic i Social, o bé per e-mail. El 30 de gener es tancarà el periode de recepció de correus electrònics, i al voltant d’eixa data es convocaran de manera extraordinària els consells consultius de manera prèvia a la presentació de la proposta definitiva de pressupost municipal per al seu tractament al plenari de l’ajuntament.

 “La ciutadania portava temps reclamant uns pressupostos veritablement participatius i a l’abast de tots i totes en temps i forma”, afegeix Jorge Rodríguez. “Des del Govern Municipal hem complit amb aquest objectiu, i ara sols queda seguir amb el procés previ a l’aprovació d’una proposta que estem convençuts que és la mes adient per als temps que corren”, conclou l’alcalde d’Ontinyent.