El Secretari Autonòmic d’Infraestructures destaca l’important avanç que suposarà el pont per a millorar el trànsit a la ciutat

Compromis celebra el desbloquejament de l’obra i demana que s’accelere l’execució d’obres pendents com la rotonda d’accés a Torrefiel, el desdoblament de la ronda sud

El pont de Sant Vicent d’Ontinyent estarà finalitzat el proper mes de juliol, després que hui dijous hagen començat les seues obres de construcció, que estaven bloquejades després que es feren alguns treballs sobre els terrenys el passat mes de maig.

Aquesta data, fixada hui en la seua visita a Ontinyent pel Secretari Autonòmic d’Infraestructures i Transports, Victoriano Sánchez-Barcáiztegui, suposa un notable avanç al termini previst inicialment per a l’execució de les obres, que era de 10 mesos. Aquest extrem que ha estat valorat molt positivament per la corporació, qui agraïa al Secretari Autonòmic la seua implicació per desbloquejar el projecte, i qualificava esta jornada com “un gran dia, que en juliol ho serà més quan pugam creuar el pont”, una infrastructura que unirà les carreteres CV-81 i CV-650, així com els dos polígons industrials de la ciutat.

Acompanyaven Victoriano Sánchez en la seua visita els coordinadors municipals de les àrees d’Hisenda i Promoció Econòmica (Josep Francés), Territori, Sostenibilitat i Serveis Municipals (Rebeca Torró), i Política Social, Promoció Cultural i Ciutadania (Manuel Ruiz), a més dels regidors del Govern Joan Sanchis i Manuel Cuesta, i diversos membres de l’oposició.

El propi Secretari Autonòmic reconeixia que estes obres, pressupostades en 2’7 milions d’euros a càrrec del Pla d’Inversió Productiva de la Generalitat, “venen de molt arrere, ja que el primer projecte del pont ve de l’any 1991. Per tant fa ja 20 anys d’una història que ara quedarà resolta”, apuntava. Sánchez recordava els últims canvis introduïts al projecte del pont, que tindrà 120 metres en lloc de 100, i eixamplarà les seues voreres dels 2 metres previstos inicialment a 3’25, per donar així cabuda a un carril-bici. A més a més, destacava l’important avanç que suposarà el pont per a millorar el trànsit a la ciutat, ja que “simplificarà l’entrada i eixida als polígons industrials i la ciutat, i reduirà el trànsit de camions pel casc urbà”.

L’alcalde d’Ontinyent va tenir paraules de record “per a les corporacions que en estos 20 anys han estat reivindicant el pont, i per a totes les persones que han treballat per aquest projecte”. Un “dia gran” al qual el primer edil no oblidava la seua tasca reivindicativa, i demanava a Victoriano Sánchez que la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient execute el més aviat possible diverses obres de la seua competència pendents a la ciutat, com les rotondes d’accés a Daniel Gil i Torrefiel, el desdoblament de la ronda sud i l’accés a l’hospital. “Sé que venen temps difícils, però també sé de la sensibilitat del Secretari Autonòmic, i se que farà tot el que estiga a la seua ma perquè estes obres siguen una realitat quant abans”.

En aquest sentit, Victoriano Sánchez apuntava que els projectes d’infrastructures són de tramitació llarga, “però tots estos projectes són prioritaris per nosaltres i en funció de la disponibilitat pressupostària els escometrem en quant pugam. La Generalitat Valenciana va a seguir recolzant l’Ajuntament d’Ontinyent, no hi haurà problemes”, assegurava.

Finalització de les obres de l’Avinguda del Tèxtil

Abans de desplaçar-se a les obres del pont, el Secretari Autonòmic d’Infrastructures i la Corporació Municipal amb l’alcalde al front visitaven també les obres de la segona fase d’urbanització de l’Avinguda del Tèxtil d’Ontinyent, també incloses al Pla d’Inversió Productiva amb un pressupost de 1’1 milions d’euros. Es tracta d’una actuació iniciada fa dues legislatures pel govern que encapçalava el socialista Manuel Reguart, realitzades amb l’objectiu de dignificar l’entrada a la ciutat i millorar el trànsit i la seguretat vial a la zona.

Estes obres han donat continuïtat als treballs executats a la primera fase, actuant-se ara en el tram comprès entre el carrer de la Trama i el del Tint. En aproximadament 500 metres de via s’han remodelat la part central de l’avinguda, creant dos carrils per cada sentit de circulació separats per una tanca central. Al costat dels carrils exteriors s’ha construir també una tanca que separa la calçada d’un carril de 2 metres d’amplada destinat a l’ús compartit de vianants i ciclistes. A més, el projecte ha inclòs la instal·lació d’enllumenat públic format per columnes de 10 metres d’alçada.