L’Ajuntament d’Ontinyent té per objectiu estalviar en hores extraordinàries de la Policia Municipal durant les festes fins un 40% gràcies a una reordenació de torns i de plantilla. Segons fonts institucionals la reducció està enmarcada dins de la política d’estalvi encetada pel nou govern.

Aquesta iniciativa permetrà mantindre el servei reduint les despeses. L’intendent José Alberto Policarpo Ballester, cap de la Unitat Executiva i d’ Administració de la Policia Local, ha afirmat que hi haurà disponible el 90% de la plantilla per a aquesta data per tal d’aconseguir que les festes transcórreguen amb la màxima normalitat.

La principal competència serà l’organització dels actes per a que els veïns i visitants puguen gaudir de les festes. Així com el control de la venda ambulant, per tal d’ evitar la comercialització amb productes falsificats. Així com es tractaran de pal·liar les principals molèsties que podrien ocasionar-se a través de la regulació del tràfic i el control del soroll provocat per diferents activitats realitzades amb motiu de la festa.

El total aproximat d’actuacions realitzades per la Policia Municipal serà de 334. Els serveis extrordinaris seran de un total de 128. Els serveis ordinaris es mantindran amb un total de 206 serveis.