Entre els primers raigs de sol, en plenes festes d’Ontinyent, un diumenge agostenc després de la llarga nit de “l’empalmà” em desperte escoltant l’alcaldessa del meu poble. De sobte recorde que ja no és alcaldessa, i m’alegre al pensar que ja no ho serà mai més. Radio Ontinyent, l’únic mitjà que no ha estat obviat durant els quatre últims anys del govern local del PP, entrevista a la totpoderosa Lina Insa. Sorprés però no extranyat, escolte les seues paraules. L’alcaldessa més nefasta que ha tingut Ontinyent des dels temps del Tio Paco assegura durant la seua entrevista que el nou Ajuntament, en un mes i mig des de la seua constitució, l’únic que ha fet ha sigut lamentar-se i esborrar projectes que el PP de la ciutat va encetar durant el seu mandat. En definitiva, segons Insa, el nou govern no ha fet res de res.

A l’estiu del 2007, la que va ser alcaldessa, ja havia fet massa. S’havia pujat el sou per a autoincentivar-se i així poder ser una alcaldessa com Déu mana. TVO ja no era la televisió d’Ontinyent, s’havia convertit en aquell mitjà públic que molts anomenaven TeleLina, InfoTV ja s’havia mort i al Crònica li quedaven els dies contats. Després de la premsa heretge, cauria el requisit lingüístic de l’Ajuntament… Aquella inmortal que ja ha mort, en tan poc de temps, ja havia fet molt, no calia ser Raphel per a saber com anaven a ser els pròxims quatre anys a Ontinyent.

Tampoc cal ser massa llest per a previndre la legislatura que encetem. Serà una legislatura de les que estan de moda hui en dia, una legislatura d’austeritat. Austeritat per a pal·liar el deute -que tots sabem i no cal nomenar- que ens ha deixat el govern de l’ex-alcaldessa. Però a més a més, estic convençut que serà una legislatura on l’Ajuntament serà amic de tots, on el consistori tindrà les portes obertes per a escoltar a totes i tots els ciutadans que ho desitgen. On no es donarà l’esquena a aquells mitjans o associacions que no siguen afins als nous colors del consistori. S’han acabat els temps de manipulació informativa, s’han acabat els temps de vetar la cultura i la llibertat d’expressió i s’han acabat els temps de les mentides.

De vegades m’agradaria que el PP hagués revalidat la seua majoria absoluta “per a que Ontinyent no s’enfonsara i tornara a temps de tripartitos de z-paros, catalanistes i estalinistes”. Hagués estat bé que la inmortal no hagués mort. Com hauria convençut a Fabra per a fer l’hospital? Haguera pagat ella el Pont de Sant Vicent? O la constructora del seu amic ho haguera fet de forma altruista? S’haguera augmentat més el sou per ser més bona alcaldessa que els darrers quatre anys? Per sort per a Ontinyent, i per desgràcia per al PP, no sabrem mai com hagués acabat el conte de “Lina en el pueblo de las maravillas”.

Sols em queda dir-li a aquesta senyora que ja pot anar-se’n, que el poble no la vol i votant li ho ha demostrat. I el seu partit, encara que no li ho diga, tampoc la vol ja, Zaplana fa molt que se’n va anar… Que deixe de fer demagògia barata i deixe pas a noves generacions i al seu enemic íntim Filiberto.

 

Robert Penadés i Mayor

Secretari d’Organització del Bloc Jove Ontinyent