“Introducció a la creació de pàgines web” i “Consum ecològic” són les temàtiques dels dos cursos que impartirà en setembre la Universitat de València a Ontinyent dins d’una nova edició del programa “La Nau dels Estudiants”, que era presentada aquest matí en roda de premsa pel regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, i el Tècnic de Dinamització Cultural de la Universitat de València Carles Xavier López.

Pepe Pla explicava que estos cursos “estan oberts tant a estudiants de la Universitat de València com a públic en general”, havent-se obert la matrícula des del passat divendres 22 de juliol i fins el 7 de setembre, fent-se els cursos en sí entre els dies 12 i 16 de setembre a l’Extensió Universitària del Carrer Joan XXIII d’Ontinyent. El fet d’haver triat la creació de pàgines web i el consum ecològic com a cursos a realitzar es deu, segons el regidor, a que “es tracta de temes molt actuals i de gran demanda”, afegint que des de l’Ajuntament “volem fer d’Ontinyent una ciutat educadora, on els estudiants tinguen al seu abast tot el que es un Campus Universitari”.

Per la seua banda, Carles Xavier López posava de relleu la importància d’haver arribat a la vuitena edició, “havent passat durant estos anys més de 1000 alumnes que han participat en un total de 38 cursos des que començaren els cursos a Ontinyent, justament sent l’actual alcalde, Jorge Rodríguez, el regidor d’educació”.

López destacava que amb estos cursos el que es vol es “contribuir a la millora de la formació dels joves com estudiants i estudiantes i generar una ciutadania activa, critica i responsable amb els seu futur”. En aquest sentit, els dos cursos que es fan enguany a Ontinyent, segons afegia, “contemplen estes dues branques”. El d’introducció a la creació de webs s’impartirà de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 hores per part de dos professors del departament d’informàtica de la Universitat de València, i el de consum ecològic tindrà un horari de 16:00 a 20:00, sent impartit amb la col.laboració de l’equip d’educació ambiental de Greenpeace. La matrícula es pot fer a la web www.uv.es/cade/v/nauestudiants , sent tots dos cursos, de 20 hores cadascú, convalidables per dos crèdits de lliure elecció de la Universitat de València.

Carles Xavier López va avançar també altres novetats, ja que “a banda dels cursos, va a fer-se un procés de destemporalització i descentralització al llarg de l’any, es dirà ‘La nau dels estudiants i les estudiantes, formació continua’. Es farà després dels exàmens de febrer, i la idea es fer cursos també a Ontinyent”.

Tant López com Pla van coincidir a subratllar el “bon marc de relació” de la Universitat i l’Ajuntament, dins del qual està previst preparar per a setembre activitats de la Setmana de Benvinguda als estudiants del nou curs, que començarà en octubre.